19 tentoonstellingen in september en oktober die je tijdens de Nocturnes kan ontdekken

Elke donderdagavond van 19 september t.e.m. 5 december openen verschillende Brusselse musea hun deuren van 17:00 tot 22:00. Te ontdekken: een wereld weg van hier. Wie musea zegt, zegt ook tijdelijke tentoonstellingen. Hieronder 19 parels die je exclusief kan ontdekken in september en oktober.

19.09.2019

© Expo Carine Gilson – JPohl

Feest op 19 september! Om het seizoen goed in te zetten, organiseren we op de Grote Markt een Museum Markt. Bovendien zijn de drie omliggende musea voor de gelegenheid ook vrij toegankelijk. Naast de extravagante GardeRobe MannekenPis, onthult de Grote Markt al zijn geheimen in “The Place to Be” in het Broodhuis. “Beautiful Lace & Carine Gilson” is dan weer een sensuele ontmoeting tussen de Belgische ontwerpster van couture lingerie en 200 jaar Brusselse kant.

Flamboyant. Een levensstijl in de jaren ’30 – Boghossian Stichting

ⓒ Boghossian Foundation – Villa Empain

Villa Empain, in een nieuw vintage jasje. Grootse kunstwerken en meer dan 200 meubels en objecten uit de jaren 30 zorgen voor een volledige transformatie!

Vleugels om te groeien – Kindermuseum

© Chidren Museum

Een tentoonstelling in de vorm van een magische wereld, opgedeeld in zes hoofdstukken. Kinderen van 4 tot 12 jaar slaan er hun vleugels uit.

Circus Moderato, Florence Huens & Mata Manrey – Centrum voor Fantastische Kunst

© Centre for Fantastic Art

Het Centrum voor Fantastische Kunst, op een steenworp van het Museum, brengt de poëtische collages van Circus Moderato, Florence Huens en Mata Manrey samen.

D’Ieteren 14-18 – D’Ieteren Gallery

© Hidden Raven

Tijdens de Eerste Wereldoorlog stelt de D’Ieteren familie haar hulpwagens ter beschikking (en ter bescherming!) van de Belgische staat.

Kiezelwieren, kunst in een doosje van natuur – Plantentuin Meise