Finissage van de Nocturnes op 6 december: wat je zoal kan zien

Het is bijna tijd om afscheid te nemen van de Brussels Museums Nocturnes 2018, maar wees nog niet getreurd, voor een laatste keer brengen wij het feest naar je toe en jij hoort hierbij!

Wij kozen 6 december (de traditionele feestdag van Sinterklaas in Westerse Christelijke landen) om een finissage met een twist te organiseren waarvan iedereen die jong van hart is zal genieten.

Onze seizoensfinale houden we op de Kunstberg, waar Experience.Brussels, de officiële tentoonstelling over het Brussels Gewest, zijn 10-jarig bestaan viert. Op hun programma staat: Brussels dialect, muziek, poëzie, een foodtruck, drankjes en een kans om een boodschap voor de toekomst te sturen in een tijdcapsule!

Hier vlakbij kan je ofwel spelen in het donker met een zaklamp terwijl je het Coudenbergpaleis ontdekt of clowns en de Sint ontmoeten tijdens een bezoek aan het majestueuze Belvue Museum.

Bouw je eigen optisch speelgoed en neem een nostalgische duik met Robin Hood in Cinematek en ga uit je dak tijdens de muzikale (en gratis) expo ‘Revolutions Records & Rebels 1966-1970’ in het ING Art Centre.

En niet te vergeten, het museum voor Kunst en Geschiedenis in het Jubelpark neemt je mee, samen met een een aantal schattige kindergidsen, op een onvergetelijke reis in de wereld van de Inca’s en hun onnavolgbare gevoel voor mode.

Kortom, een laatste magische donderdag.
Bedankt om dit seizoen deel te nemen aan onze Brussels Museums Nocturnes, jullie maken het bijzonder. Geniet ervan.