DO. 27.09

12. MUSEUM VAN DE WEERSTAND VAN BELGIE

FERNAND DEMETSKAAI 23 GEBOUW COOP (5DE VERDIEP)
1070 ANDERLECHT

M 2, 5, 6 / B 46, N13

T 81

RESERVATIE voor animaties en groepen

“Stan et Ulysse, l’esprit inventif ”: historische documentaire over de avonturen van twee jonge verzetsstrijders, André Van Glabeke (Stan) en Marcel Frankson (Ulysse) van Groep D Service Hotton. Hun herinneringen ruiken naar buskruit en plastiek, een verhaal waarbij de meest nobele ethiek hand in hand gaat met sluwe ironie. In samenwerking met de gemeente Anderlecht en COOP-entreprises.

Het museum is gesloten voor een totale renovatie die 2 jaar zal duren. Tijdens de overgangsperiode van de werken, werden de kantoren overgebracht naar het COOP gebouw.

02 522 40 41

02 522 40 41

Film « Stan et Ulysse, l’esprit inventif » - Benjamin Hennot - 20.00 – 60’ (FR/ NL) – Ontmoeting met de filmmaker, de curator en het nieuwe museumteam