Nocturnes : happy hour(s), happy ending

De Nocturnes zitten er bijna op, met nadruk op bijna. Vooraleer je ons volgende evenement in je 2020-agenda aanstipt, nodigt Brussels Museums je deze donderdag 5/12 uit voor een mooie centrale afsluiter in 8 musea.

 

In ‘Superheroes Never Die. Comics and Jewish Memories’ © J. Bruyère

 

De tentoonstellingen die die avond aan bod komen, gaan alle richtingen uit: superhelden in het Joods Museum, Bruegels originele prenten in de KBR, schokfotografie van Roger Ballen in CENTRALE of prachtige bruine Brusselse kroegen in de Sint-Gorikshallen.

Bij de Stichting Brel presenteert France Brel 4 kortfilms over haar vader en beantwoordt ze vragen uit het publiek.

 

© KBR

 

Kinderen zijn koning en hebben recht op niet minder dan twee Sinterklazen: een in Choco-Story Brussels en, tussen twee yogasessies door, een in het Museum van de Nationale Bank. In het Marc Sleen Museum bouwen ze hun eigen Nero-raket en in de KBR drukken ze hun zelfgemaakt Bruegels monster.

 

© tugce selin tagmat – www.mindyourphotos.com

 

De Sint-Gorikshallen houden de feestsfeer er nog even in met DJ sets by Kinkle en akoestische live jazz door Kevin Saura, Jeremy Debuysschere en Alexandre Gauthier.

Wil je je museumbezoeken combineren of de avond delen met je vrienden tegen een lagere prijs? Bekijk dan de Pass 5 Nocturnes. Geniet ervan!